Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

NSB : 'Onze helden WOI & II centraal bij hulde op nationale feestdag in Herentals'

NSB
URL

Ter gelegenheid van de Nationale Feestdag organiseerde de NSB (Nationale Strijdersbond van België) een fijne viering in de Keizerstede.

Van 'Den Beiaard' op de Grote Markt vertrok een opvallende optocht richting Sint-Waldetrudiskerk waar het traditionele Te Deum gezongen werd. Op de Grote Markt kwamen ook drie oude legerjeeps aangereden van de VZW Spearhead en hun leden waren ook in “oude” nostalgische kaki kledij gehuld. Voor de bezoekers van de wekelijkse vrijdagmarkt een welgekomen verrassing en toffe verschijning.

De bekende Herentalse doedelzakspeler Jos Smets begeleidde muzikaal de optocht.   Met een vlekkeloze politiebegeleiding van vrouwelijke fietsagenten van politie Neteland.

In de Sint-Waldetrudiskerk werd het Te Deum afgesloten met een prachtige versie van de “Brabançonne”  uitgevoerd door de trompetter samen met de orgelist. Een hele mooie combinatie die voor de eerste maal weergalmde in deze monumentale kerk.

Nadien vertrok de stoet, met jeeps, doedelzakspeler, vaandels en publiek inclusief naar het oorlogsmonument op de Molenvest waar de burgemeester Mien Van Olmen speechte en bloemen neerlegde. Ook een afvaardiging van het 29Bn Log uit Grobbendonk legde bloemen neer.

'NSB Afdeling Herentals kan met fierheid terugblikken op een geslaagd huldigingsmoment', zegt NSB-voorzitter Staf Govaerts. 'Met dank aan het gemeentebestuur, politie Neteland, brandweer Kempen post Herentals, 29Bn Log, Brigade Piron, vzw Spearhead, de vaandeldragers, Raf van het Rode Kruis en uiteraard alle deelnemers.'

Wordt lid van NSB afdeling Herentals

'NSB Afdeling Herentals wil verder groeien door o.a. haar ledenaantal uit te breiden. Elk nieuw lid is welkom. Lid worden van de vriendenkring kan vanaf 5 euro en die centjes worden goed besteed. Info: Johan.temmerman2@telenet.be of 0478 34 42 57. U wordt dan automatisch uitgenodigd op de volgende activiteiten - Ledenfeest op 14 / 10, Wapenstilstand op  11 / 11 en Koningsdag op 15 / 11', besluit een enthousiaste NSB-voorzitter Staf.

Red. en foto's Johan Temmerman/ NNieuws.

NSB

Deel dit artikel